10/05/2009

Meenutades esimest bakhanaaliat

Tavaiaaiai, kolme aasta eest toimus Tartu pesas Maailm esimene üritus sarjast Melodroom (selline nägi välja esimese ürituse plakat). Tänaseks on meie saldole kogunenud oma kümme üritust. Esimesel "ehituskampaania terroril" osalesid: töödejuhataja muusikaenergia arvestus- ja mõõtesüsteemide alal Andres Nõlvak, alltöövõtja eklektilisel lammutusobjektidel Valner Valme (kes kohale ei jõudnud), tootmistöö operatiivne juht tantsuobjektil Kaupo Rõivasepp, maaparandusinsenär murtud rütmide viljeluspiirkonnas Andres Osula ning väärismuusika inventeerimiskomisjoni esimees Louie Gigolo. «Kõik on oma ala spetsialistid ja teavad, mis teevad,» kinnitas Tamme DJde oskust muusikarägastikust läbi närida ajalehe Postimees. Vahet pole, et ma sellist lauset pole kunagi öelnud, aga asi seegi.

Aeg, üritus ja eelkõige inimesed on selle aja jooksul minu jaoks märgatavalt muutunud. Osad on muutunud enesekeskseks ja jäänud eemalseisjaks, mõne jaoks on kaheosaline puhkus vaid ainus helge hetk tuimas eksisteermises... Teised tunnevad ümbritsevaga suuremat solidaarsust ja ei hoia maailmaga pikivahet. Samas on see üritus minu jaoks jäänud Tartu aegade reliktiks, mis räägib varasema perioodi elustikust ja emotsioonidest, kuigi võrreldes praeguse eluga on side selle ajalõiguga võrdlemisi hägus. Kolme aastaga on peoke väikese kaasabiga arenenud just selliseks. Minu meelest on see muutunud mõnevõrra orgaanilisemaks, vähemalt ma loodan seda. Mulle lihtsalt meeldib asju vähehaaval muuta. Järgmiseks meenutame ühe üritusega lähedalseisva isikuga toimunut:

K: kuidas oli?
V: tookord peale esimest melodroomi. olime kõik tööl järgmine õhtu. ja siis kapis vedeles üks lauaviin, mille turva oli melokal ära korjanud (sinult äkki). no ja siis läks lahti. me ei tundnud veel teineteist seal aga viina läks liitritega ja laud oli shotte täis ja me kõik olime nii segi ja oksendasime seal öö läbi ja midagi eriti ei mäleta. väga kohutav öö aga samas alati naljakas meenutada.
K: mis kell ärkasite?
V: hommikul ärkasime, kui kokad tööle tulid
K: a kus te siis magasite?
V: kõik magasime suvalt nendel kiikedel ja laudadel. uksed pärani. ja pooled meist pidid kohe tööpäeva alustama jälle

Meenutame ka ühte ürituse klassikut: Marta Acuna - Dance Dance Dance

No comments: