6/25/2010

I´m Your Puppet

Marvin Gaye ja Tammi Terrell tegid 60ndate lõpupoole mitmeid duette, kuni Terrell, kellel diagnoositi ajukasvaja laval Gaye käte vahel kokku kukkus ja mõni aasta hiljem suri. Muide Gaye muinasjutuliselt hea, kuid kaeblik ja murelik ent siiski lootusrikas album „What´s Going On“ on just suuresti Terrelli surmast mõjutatud. Küll aga ei teadnud ma, et nende pala „I´m Your Puppet“ esitasid originaalis hoopis James ja Bobby Purify. Mõlemad versioonid on võrratud.

James & Bobby Purify - I´m Your Puppet (1966)



Marvin Gaye & Tammi Terrell - I´m Your Puppet (1969)

3 comments:

Mati Uibo said...

Olen Su hinnanguga päri. Tõesti suurepärased. Kuigi mulle isiklikult sümpatiseerib see originaalsem variant rohkem. Marvini ja Tammi duettidest on aga minu meelest ületamatu see kõige popim - Ain't no mountain high enough.

Tänapäeval on üldse tore elada. Tahad, kuulad dubstepi, tahad, kuulad 50ndaid või 60ndaid. 60ndatel näiteks dubstepi kuulata ei saanud. Isegi need inimesed, kes selleks valmis oleks olnud. Naudime siis oma võimalusi.

Louie Gigolo said...

kusjuures ja, originaal on justkui edit. marvini ja tammi versioon on mahedam, sobitub rohkem sinna klassikalise armastuslaulu formaati. aga nad ikooni staatuses, sama hästi võiksin eelpool mainitutele lisaks pakkuda ka "you’re all i need to get by” või „ain’t nothing like the real thing baby”. eksju, onju. selline fashionistade värk. öeldakse vist tänapäeval nii?

Louie Gigolo said...

mulle meeldib, kui keegi siin oma mõtteid avaldab. tänud. sest sedamööda, kuidas me vananeme, on üks meie kirglikumaid meelelahutusi jutustada meie enda lugu - ja mitte ainult teistele, aga ka meile endile.