10/07/2008

Avastusnurk vol 1


Simsalabim! Avastusnurga eesmärk on võtta minevikuloor ammu unustatult paladelt, mis tänapäeval on saanud uue kuue. Avastusnurk toimib seetõttu omamoodi moraalse kompassina, mis laseb aupaistel paista ka lugude originaalautoritele ja juhib tähelepanu tänapäeva muusikahuviliste lühinägelikkusele. Heas mõttes ikka, et silmaring saaks avaram.

Ma ei taha hakata rääkima sellest, et ideed on otsa saanud ja kõik kordub, rahakad produtsendid on muusikatööstuse liiga õhku täis ajanud ja kui jobud üldse kõik on. Eesmärk on lihtsalt juhtida tähelepanu headele lugudele, mis on mind aegade jooksul kuidagi mõjutanud. Need legendaarsed ja vähemtuntud lood teieni tuues olen justkui jehoovatunnistaja laupäeval teie ukse taga, kes räägib jumala kõikehaaravast armastusest.

Esimese valiku pühendan Tartu trummijabassi conoisseurile.

Kuigi Maze`i liikmeteks on kari Philadelphia vanamehi, siis grupi südametunnistuseks on siiski Howard Bewerly. Nende pala "Twilight" on üks ägedamaid electrofunkboogie instrumentaalpalasid, mis kogenematud näpud 80ndatel uutest imemasinatest suutsid välja võluda. Is this too pop, too white, not electro enough?

Maze - Twilight
------------------------------------------------------------------------------------------------
Sõna otseses mõttes kuldsuu Goldie 1995. aastal ilmunud kultusalbum "Timeless" ilmselt pikka juttu ei vaja. Album ajast, kui higiste tantsusaalide junglest oli saamas küsitava väärtusega trummjabass. Võib-olla tasub meelde tuletada, et selle albumi produtsent oli Rob Playford, kes oli plaadifirma Moving Shadow ninamees. Ära ei tasu unustada ka Degot ja Marc Maci 4herost, kes kompaktole samuti oma lihvi andsid. "A Sense of Rage" on pala sellelt legendaarselt albumilt.

Goldie - A Sense of Rage (Sensual VIP Mix)

2 comments:

Anonymous said...

huvitav kokkusattumus: käisin paar nädalat tagasi laia-l tn. ja võtsin timelessi kuulamiseks(üle 3-4 aasta esimest korda)

Louie Gigolo said...

(nimesid nimetamata) müüs mõni mees selle plaadi ka maha. cd küll.