5/25/2008

Silmailu



Patrick Lejeune "Bootleg Guide To Disco Acetates, Funk, Rap & Disco Medleys" on kohustuslik lugemine eelkõige 1970-1980-ndate discosõpradele. Küllaltki kallis tükk, aga on väärt soetamist. Mõnus ülevaade ja sissejuhatus mõistmaks selle perioodi unikaalset vaimsust. Raamatu teeb eriti väärtuslikuks galerii rariteetsetest "lendlevatest", mida on lihtsalt ilus vaadata. Samas on flaierid oluline võti mõistmaks, mis sellel ajastul tegelikult toimus - vaadake, kuidas on disain aastate jooksul muutunud ja te saate aru, millest ma räägin. Ma isiklikult loodan, et see raamat ei luusi arglikult kaheksakümnendate heliradadel ja ei kinnita seda tobedat müüti kõigi konstantsest huvist üleeelmise kümnendi vastu. Palju on inimesi, kes armastavad ehedaid 1970.-ndaid ja põlgavad 1980.-ndate produktsiooni. See on paratamatu.
Lugesin kusagilt, et 1980.-ndate põlvkond on see, kes praegu rahaga tuusab ja seetõttu on loomulik, et tootearendajad suunavad oma udused pilgud sellesse perioodi, et leida sealt midagi, millega tänane rahapõletuspõlvkond võiks ennast identifitseerida. Ja mis see moodne electroclashki muud on, kui taaselustatud kaheksakümnendad uues kuues.
Mulle on alati patsokid, kitsad lipsud ja Narva kohvik meeldinud ning ma püüan minevikust aru saada. Ja originaalmuusika hankimine sellest ajastust on üks võimalik väljund.

No comments: