5/18/2010

Brownswood electr*c

28. juulil ilmub kogumik, mida on kiitnud elektroonilise muusika pea peale pööranud Untold, Londoni bassimuusika digitaalne mystik Mala, tahaks-mingit-käiku-juurde! Martyn. Pärast seda, kui legendaarsesse seisusesse tõusnud jazz-tähis Talkin´ Loud omadega loomeloojakuni jõudis, pani Gilles Peterson aluse uuele plaadimärgile Brownswood.

Nüüd on kunagise alternatiivse popjazzi uuendaja ja distsipliinidevahelise mängu austaja üks abikäsi Alex Stevenson valinud ühele kettale välja 15 futuristlikku heliteost, millest paljud on regulaarsele Worldwide´i kuulajatele juba teada-tuntud.

Tänapäeval järjest suureneva pindalaga "hallidel aladel" oskuslikult orienteeruvana, puudutab Stevenson oma valikuga nii instrumentaal-hiphopi, hausi, dubstepi kui ka techno tunde- ning toonivarjundeid. On nii vihmavärsketel radadel astumisi, konarliku eksperimenteerimise tee ette võtnud, kui ka aastate eest ilusalt, süütult ja nii paheliselt kõlanud palasid.

Killukesed sellelt kogumikult paistavad kohati äärmiselt isuäratavad ja nii mõnedki tuntud nimed (nt Mount Kimbie, Mosca, B. Bravo, Hypno ja Devonwho) on juba varem mõnujudinaid tekitanud. Seda rõõmsam meel on P2tsi üle, kelle äratuntavalt omanäolise käekirjaga lugu BB Thing samuti sellele kombole valiti. Ei ole see arvutist ilma jäämine midagi nii hull! Vahest tuleb kasuks, kui kõike jälle nullist alustama peab. Võib olla need väiksed mustlasjörbenid andsidki talle carte blanche´i uueks muusikaliseks gambiidiks ja võimaluse oma kulunud jalajälgedest mööda käia.

Ja kui teile järgnev helilõik meeldib, siis, jumala pärast, minge ostke, laenake ja ärge tagasi andke või pressige välja!

No comments: