11/19/2008

Avastusnurk vol 5



Quincy Jonesist on siin juba varem küllalt juttu olnud, aga ma ei väsi kordamast, et see mees oleks minu koostatava superbändi produtsent number üks. Ja mitte ainult sellepärast, et just tema oli kaadritagune niiditõmbaja maailma enimmüüduma albumi (Michael Jackson "Thriller") taga. Kõik, mida Q puudutab, näib muutuvat kullaks. Muide, kui Ühendriikides toimus Bill Clintoni ametisse pühitsemise pidulik kontsert, siis oma osa oli selles ka Jonesil. Ja tõenäosus, et midagi sellist juhtub ka jaanuaris on suhteliselt suur, sest Jones on pärit Chicagost, mis on Barack Obama kodulinn.

Quincy Jones - Summer in the City

See konkreetne lugu pole küll tema omalooming, kuid just Q versioonist on teinud töötlused Massive Attack ("Exchange" - see lugu on nii chill as fuck, kui vähegi olla saab), Nightmares on Wax ("Nights Interlude"), Incognito ja paljud teised. Originaali autoriks on The Lovin´ Spoonful ja see ilmus 1966. aastal.

---------------------------------------------------------------------------------------------------


"Bizarre Ride II the Pharcyde" on neljast lääneranniku räpiväänikust Bootie Brownist, Slimkid3st, Imanist ja Fatlipist koosneva Pharcyde´i kuninglik debüütalbum, mille 1992. aastal andis välja Delicious Vinyl. Robustsed poisid ajasid oma egotsemisega protsent J-Swiftil pea nii sassi, et mees pole siiani kokaiinisõltuvusest lahti saanud. Hoolimata albumi sotsiaalkriitilisest alatoonist (aga mitte kuritegevusest) andsid kutid sellele ka koomilise mõõtme. Näiteks on neil nii mõndagi öelda hermofrodiitide kohta. "Passin´Me By" ei kasuta ainult Jonesi lugu, vaid ka juppe Jimi Hendrixilt, Roy Ayersilt ja teistelt. Nende puhul on oluline see, et nad on for real, mis erinevalt paljudest teistest tähendab ka seda, et nad on head. Kena flirt ju!

Pharcyde - Passin´Me By

No comments: