10/25/2008

Avastusnurk vol 3

Kui on palju ideid ja tundeid, mida tahad välja elada ja anda, siis lihtsalt ei jõua kõike. Aga eilne painaja tuli mul täna hommikul suitsu tehes õnneks meelde.


Teate, kes oli Erykah Badu endine mees? Jajah André 3000 Benjamin Atlanta kultusbandest OutKast, mille teine härra oli Antwan BigBoi Patton. Kas teate, miks André ja Erykah lahku läksid? Mina ei tea, aga lugu "Ms. Jackson" räägib just nende suhteprobleemidest ja lahutusest. See pala on OutKasti 2000. aastal ilmunud neljanda superalbumi "Stankonia" pealt, kus funk kohtub souli, popi, elektroonikavidinate, rocki, jazzi, bluesi ja luulega (no okei räpiga ka kui soovite). Ideaalne popalbum ühesõnaga.

OutKast - Ms Jackson
----------------------------------------------------------------------------------------------------------


Nüüd läheme ajas kõvasti tagasi. Aasta siis oli 1977, kui Brothers Johnson andis välja sinku nimega "Strawberry Letter #23". Muide Brothers Johnsoni moodustasidki vennad George (kitarr ja vokal) ja Louis (bass ja vokaal). Selle loo produtsendiks on Michael Jacksoni taevasse tõstnud Quincy Jones. Tuleb tõele au anda ja möönda, et Jones on jumal, sest kõik mida ta puudutab muutub kullaks. Ma ei maininud teda selle teema puhul ka asjata, sest pärast seda, kui perebänd otsustas laiali minna, kutsus Jones Louisi mängima bassi Michael Jacksoni kultusalbumil "Thriller" ilmunud lugudele. George tegi hiljem koostööd Melodroomi suure lemmiku Steve Arringtoniga. Aga see on juba teine teema. Nautige.

Brothers Johnson - Strawberry Letter #23

Lõpetuseks leidke piltidelt kaks erinevust.

No comments: