7/30/2010

DāM-FUNK @ Kuudes Linja, Helsinki 6.08

Kes tuleb? Pilet 12 euri. Järgmine päev samas kohes veel Fiskars ja Anonymous. Funk is not a fad, it´s a way of life!

7/28/2010

Suveõõ unenägu

Täna (28. juulil) mängime Balou hoovis poistega tümakat nii et munad värisevad. Tuleb pull öö. Facebook.

Bakey Ustl - Tender Places

7/23/2010

Reisisaatja

Eile linna sõites istusid mu taga kaks abikooli õpilasest noorsandi, kes püüdsid leida vastust küsimusele, mis tagab eelduse elus edasijõudmiseks. Üks nendest oli algkooli õpilane (nimetame teda Paavoks) ja teine veidi vanem, Sergo, oli ilmselt lõpetanud kaheksanda klassist, kuna ta rääkis eelseisvatest riigieksamitest. Nende nimed polegi tegelikult väga olulised, aga kuna nad on selle loo peategelased, siis peaks neile teatud sümboolse kuvandi looma. Lootustest eelseisvale nädalavahetusele olid nad korralikult äksi täis ja ma jälgisin nende kraaklemist põnevusega, sest igapäevast pateetilist möga ma ei kannata. Ma imestasin, kuidas need noored kuked oskavad kogu elu ja olemust lahata palju lihtsamalt. Nende distantsilt tänapäevase elu hektilisust hindavate rüblikute suhtumine maailma asjusse oli tunduvalt ausam ja vahetum, kui meie arusaam igapäevase elu jaburavõitu estraadietendusest. Ja see sai selgeks vaevalt 20 minutit kulgenud bussiloksumise jooksul. Kui iga päev kuuleb mingit hala üle jõu käivatest ülesannetest ja muust jamast, siis need tüübid elasid tavalist noore inimese elu, kuhu kuuluvad kool, sõbrad, chill ja talumatu rutiin. Unustage see jutt väljavalitud inimeste väljakannatamatust koormast ja elu legitimeerimisest. Miks ma seda üldse kirjutan? Sest mingi hetk helises sellel Sergol telefon. Ja ma ei suutnud uskuda, et sellel nakerjal oli helin, mis mu lolli larhvi veelgi pikemaks venitas.

Jamie Principle - Your Love

7/17/2010

porrulauk

Küpsetasin just porgandi-šokolaadi koogi (tänud, Sille, ja unusta need moorapead!). Joon veini ja lugesin läbi Kurt Vonneguti raamatu "Kodumaata mees". Ei ole hipster, suva jörben olen. Kohe lähen botaanikaaeda, sest me oleme siin maa peal ju selleks, et aega surnuks lüüa. Kõik on nagu korras tai-rui-rai-raa-hõisssassaa-hoirassaa.

Ramsey Lewis - Sun Goddess

7/15/2010

Doris doom

Eelmisel nädalal uurisime Onra sämplitest sämplitud sämpleid ja avastasime, et ta käis Ameerika postdisco funk grupi B. B. & Q. Bandi imedemaal. Hiljem tema albumit kuulates leidsin sealt jälgi ka S.O.S. Bandist ja Carol Williamsist, kuid sel nädalal tegin enda jaoks veel ühe ohoh! olulise avastuse. Quasimoto ehk heeliumhäälse Madlibi alter egol MF Doomil ilmus paari aasta eest album "Further Adventures Of Lord Quas." Kanepisuitsuselt albumilt võis leida ka pala nimega "Closer", kus tegi kaasa ka teine bling-bling bullyshit man MF Doom. Nüüd leidsin loo, mida nad sämplisid. Kuskilt leidsid kutid rootslannast laululinnu Doris Svenssoni plaadikese "Did You Give The World Some Love Today, Baby", kus peal ka pala "You Never Come Closer". Jazz die-hard! võiks selle kohta öelda.

Doris - You Never Come Closer



Quasimoto - Closer

7/13/2010

Türnpu FM 15

«See juhtub meil ikka üle mitme aasta. Mõni teine aasta on ainult kuuma,» kommenteeris klimatoloog Ain Kallis. «Kambjas on sama tunne nagu Gambias. Päeval on 30 kraadi, pärastlõunal kerkivad äikesepilved, sajab vihma ja seejärel jälle ilus ilm,» lisas Kallis. Kuna roidumus ülemäärasest päikesest on liiga suur, siis pikka juttu ei tee ja saadame Türnpu tänavalt palavad tervitused Gambiasse.

***

7/07/2010

Vene värk

Aeg-ajalt lööb ammune süntpopi armastus jälle välja. Teate küll, Simple Minds, Human League, Yazoo, Gary Numan, New Order, ABC, Heaven 17. Ajast ja arust klišeelikud, aga mitte igavad alkeemilise pop-valemi järgi vorbitud tantsulood. Ja nendest ebaõnnestunud come-backidest me ei räägi, milleks keskealisi mehi sõimata? Nüüd koperdasin mingi Vene albumi otsa, kust õnnestus saada ainult üks funky-tatšiga lugu, aga see pakkus nii kuradima eheda elamuse. Lame tantsubiit? Get the fuck out of here!

Новый Дизайнер (New Designer) - Tвоe Имя...!



Kui te juhtute nägema seda albumit kuskil sekkaris, kaltsukas või vanaema pööningukapis või teate, kust seda leida, siis palun mõelge minu peale.

7/03/2010

Uus NJ

LA uusromantikust helilooja Ramona Gonzales tegi esimese vihje uue Nite Jeweli loomingu kohta. Kuue looga EP peaks ilmuma 16. augustil, digitaalsel kujul aga juba 20. juulil. Plaadifirmaks Gloriette, mis teadagi on plaadipesa, mille reliisid müüakse välja eriti kiiresti. Seni ainus avalikuks tehtud pala on valminud koostöös Teen Inc.ga ehk vendade paariga Andrew ja Daniel Aged ning Michael McTaggartiga. Liquid cool!

Nite Jewel ft. Teen Inc. - Am I Real

Schilling

Õnneks on üks festar, kus kogu aeg ei kulu puhtalt järjekordades seismisele. Schilling! Tulge ühes. Tänane tõotab tulla päikesepaistet täis unelev suvepäev ning lõbus maadeavastus Läti piiri lähistel. Muljetame, sõbrustame, teeme kammipilli-indit, piilume üksteise pisikestesse siirastesse hingedesse, lükkame varbad rammusasse Nõmme mulda ja kuulame mussi. Sest sõnad mõjuvad ainult teatud piirini ning siis on muusika.