5/25/2008

Silmailu



Patrick Lejeune "Bootleg Guide To Disco Acetates, Funk, Rap & Disco Medleys" on kohustuslik lugemine eelkõige 1970-1980-ndate discosõpradele. Küllaltki kallis tükk, aga on väärt soetamist. Mõnus ülevaade ja sissejuhatus mõistmaks selle perioodi unikaalset vaimsust. Raamatu teeb eriti väärtuslikuks galerii rariteetsetest "lendlevatest", mida on lihtsalt ilus vaadata. Samas on flaierid oluline võti mõistmaks, mis sellel ajastul tegelikult toimus - vaadake, kuidas on disain aastate jooksul muutunud ja te saate aru, millest ma räägin. Ma isiklikult loodan, et see raamat ei luusi arglikult kaheksakümnendate heliradadel ja ei kinnita seda tobedat müüti kõigi konstantsest huvist üleeelmise kümnendi vastu. Palju on inimesi, kes armastavad ehedaid 1970.-ndaid ja põlgavad 1980.-ndate produktsiooni. See on paratamatu.
Lugesin kusagilt, et 1980.-ndate põlvkond on see, kes praegu rahaga tuusab ja seetõttu on loomulik, et tootearendajad suunavad oma udused pilgud sellesse perioodi, et leida sealt midagi, millega tänane rahapõletuspõlvkond võiks ennast identifitseerida. Ja mis see moodne electroclashki muud on, kui taaselustatud kaheksakümnendad uues kuues.
Mulle on alati patsokid, kitsad lipsud ja Narva kohvik meeldinud ning ma püüan minevikust aru saada. Ja originaalmuusika hankimine sellest ajastust on üks võimalik väljund.

5/10/2008

Maailm on Lasnamäe


Mäletate filmist "Sügisball" seda nostalgilsit õhtulokaali "Miraaz"? See oli võimas 1980-ndate värk. Praegu on seal küll kohalike jõmmkärakate ja allilmategelaste kogunemiskoht, kes kutsuvad seda kohta hellitavalt "Palõtsi juures". Minge ja vaadake, mis seal Palõtsi juures toimub. Pärast võime Priisle turu taga tühermaal (mitte kuradi vabaplaneeringul eksole) ühed õlled teha ja kui käest ära kisub, siis Kelluka "motellis" oma õhtut jätkata. Mihkel oleks kindlasti käsi. See selleks. Neid Lasnamäe jutte on palju ja nendest seiklustest võiks lausa raamatu kirjutada.
Aga kujutage nüüd endale ette, kui "Miraazis" oleks Lasnamäe Sotsiaalkeskuse kollektiivi Priisle asemel esinenud kohalik pätibande GKROL Projekt. Ma kujutan ette, et "Maailm on Lasnamäe" ajal oleksid toolid ja klaasid lendama hakanud. Väga viis lugu! Märt Rannamäe saates oleksin ma selle looga tervitanud kõiki Lasnamäe inimesi, kes mind tunnevad.

GKROL Projekt - Maailm on Lasnamäe
http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendID=158611415

Kui keegi teab vastust küsimusele, kas sellest tühermaal asuvast saastaaugust kala ka saab, siis oleks väga kena, kui te mind teavitaksite. Aitäh!

5/06/2008

100 limousines



"Komistasin" oma igapäevasel netiringkäigul järjekordse kiirekäigulise miksi otsa. Viimasel ajal on kujunenud selline trummidega paugutav ja sündirohke astumine lausa rutiiniks. Mis teha. Ametlikku playlisti pakkuda ei ole, kuid mõnedki artistid on vanad tuttavad: Fonda "Touch me" Rae ja Samson & Delilah näiteks. Autoriks on Brooklynist pärit kutt Josh Dunn, kes on tuntud ka kui Fox 50 ja tema mikse tasub alati kuulata. Ja sellised näevad välja nende kuttide peod.

http://www.100limousines.com/mixes/icanfeelit/joshd_icanfeelit.mp3